44-­ото НС започва работа от днес. Народните представители ще положат и клетва. Повече от половината новоизбрани депутати не са били в предишното НС.
Такъв е най-­възрастният ­- журналистът Тома Томов от БСП, както и най-­младият депутат, също от групата на социалистите­ - Теодора Халачева, която е на 25 години. Тя е завършила Политология в родния си град Пловдив, но впечатли с манекенското си минало. 180-­сантиметровата брюнетка е една от призьорките в конкурса „Мис Пловдив“, а в актива си има награди и от други модни състезания, предаде БНР.
 

 

 

И в 44-­ия парламент превес имат мъжете. От 240 депутати, едва 58 са жени. Това е по-­малко от 1/4. Най­-много като брой са дамите в групата на ГЕРБ, една дама има в групата на Обединените патриоти. Новите лица пък са мнозинство ­ 127 от законотворците. Някои се завръщат, пропуснали мандат­-два, но все пак със стаж като народни представители, или като министри.

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов вече ще е част от парламентарната група на ДПС. За първи път юристите няма да са доминиращата професия и ще са малцинство. Първенството държат икономисти и финансисти, следвани от инженери и лекари. Цвят прибавят спортисти, журналисти, една актриса -­ Нона Йотова, и един футболист-­съдия.