Мистър „Кеш“ Румен Радев разпореди НСО да пази Ахмед Доган след кражбата на 30 млн. лв. от ББР, които са част от 150-те милиона заем, изтеглен от неговия ортак Вълка.

По този начин държавата ще плати милиони за сигурността на почетния председател, които ще излязат от джобовете на българските данъкоплатци вместо с тях да бъдат повишени пенсиите.

Според информация на „Епицентър“, Доган е станал обект на грижите на НСО по фалшив сигнал на Джевдет Чакъров. 

Сигнал за нуждата от това е изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция „Национална сигурност“, съобщи БНТ.

Проверката на данните обаче не потвърждават изнесеното в сигнала.

Мотивът на Чакъров бил, че на Доган била свалена частната охрана, след като Данаил Папазов го извадил от собствеността на всички общи фирми.

Истината обаче е, че частните гардове са останали да охраняват Доган, но поискали да им се плаща. Доган отказал.

По информация на Епицентър.бг, частната охрана на Ахмед Доган струва 134 000 лева на месец, която досега била плащана от фирмата на Данаил Папазов.

След като Доган отказал да плаща на частните охранители, по настояване на президента, спешно е свикана комисията, която взима решение НСО и МВР веднага да започнат да охраняват почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. 

"Предприети са всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала", съобщават от МВР.

И разкриват: "Изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място".

Резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура.

По-рано вътрешният министър Атанас Илков потвърди, че вчера е подаден сигнал свързан със сигурността на Ахмед Доган. Сигналът е подаден до ДАНС и НСО, че има заплаха за живота на Ахмед Доган.

Според МВР-шефа обаче няма конкретика кой заплашва Доган. "Предприели сме действия за гарантиране на неговата сигурност", категоричен бе служебният МВР шеф. Започнахме незабавно проверка по този сигнал, добави Илков. Тя е приключила, материалите са в прокуратурата", каза той. 

Според източници на медията, държавни гардове са се появили на територията на сарая в "Росенец" още преди няколко дни, което може да стане единствено със съгласието на държавния глава. Нещо повече - засечено е посещение на шефа на НСО ген. Тонев в морския сарай на Доган. Предполага се, че срещата е по настояване на президента Радев.

Припомняме, че държавната охрана на Ахмед Доган беше свалена по нареждане на президента Радев през лятото на 2020 година, след като Христо Иванов акустира геройски с лодка на плажа на "Росенец" като пръв борец срещу Доган и задкулисието.

След това беше създадена частна охранителна фирма под шапката на ТЕЦ-Варна с 40 служители, която пое грижите на почетния председател. Преди дни Ахмед Доган беше отстранен от Данаил Папазов от собствеността над "ТЕЦ-Варна" и като член на съвета на директорите на ТЕЦ "Варна". Паралелно с това Папазов отстрани Доган и от управата на дъщерното дружество на "ТЕЦ Варна" - "Електрик секюрити", която по последни данни в АПИС има около 40 служители.

Доган беше отстранен от ръководството на охранителната фирма, но гардовете му изявили желание да продължат да го охраняват. Естествено срещу заплащане. Папазов отказал. И Доган отказал. Така сега държавата е впрегната да охранява Ахмед Доган. 

Ахмед Доган към този момент се намира в "Росенец". Отвън има патрулиращи коли на МВР, на НСО и на жандармерията.