МВР отцепи 500-метров периметър на нос Чукалята, където е разположен летният сарай, в който пребивава незаконно Ахмед Доган. Самият 70-годишен почетен председател на партията се намира в сградата и няма намерение да я напуска, съобщава "Флагман".

По всичко личи, че отново е получил подкрепа от Националната служба за охрана, тъй като редът и спокойствието около имота изглеждат абсолютно гарантирани, за разлика от това, което се случваше с часове пред Зимния сарай в столичния кв. Бояна.

Около 15:30 ч. сериозен брой униформени полицаи отцепиха район от 500 метра до самата сграда. Поставени са и шест патрулни коли, които са маркирани, но има и цивилни автомобили на МВР.

Пазителите от страна на държавата са многократно повече отколкото намиращи се в двора като жив щит не повече от 15-ина верни на Ахмед Доган хора.

В двора са най-доверените му дерибеи от Бургаско, но определено редиците им са повече от рехави, което никак не е добър индикатор за психологическата подкрепа за Сокола.

Доган и дерибеите му грохнаха, оттеглят се безпомощни от сараите! СНИМКИ

Полицията допуска в 500-метровия периметър само хора, които са в определен списък и очевидно поддържа връзка с обитателите вътре в сградата.

Към момента обстановката в региона е спокойна.

Вижте още в заснетите кадри:


Немски овчарки са пуснати свободно в двора, очевидно душат някой да не се прокрадне през гората или откъм морето. Яхтата на Сокола е изкарана на пирса, не му е до купони в морето