Дерибеите на Ахмед Доган грохнаха безпомощни пред сараите. След двучасова блокада пред окупирания от Доган имот, поддръжниците му не успяха да пробият полицията и решиха да се оттеглят. 

Илхан Кючук и компания решиха да се приберат по домовете, разочаровани от неуспешния опит да нахлуят в имота, в който почетният председател на ДПС пребивава години наред незаконно. 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Полицията се намеси изключително адекватно в тази напрегната ситуация. Органите на реда успяха да предотвратят нападението на дерибеите на Доган, като устояха успешно на натиска без да използват ненужна агресия. 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Припомняме, че поддръжници на почетния председател на ДПС се опитваха часове да нахлуят в палата в квартал "Бояна". Стигна се дори до физически сблъсъци, след като симпатизантите на Доган нападнаха органите на реда в опит да разбият кордона и да се доберат до сараите

Припомняме,  че собственикът на имотите в "Бояна" и "Росенец" Данаил Папазов обяви в официално писмо, че Ахмед Доган ги ползва незаконно и иска веднага да бъдат освободени от него.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Представители на Папазов са влезели вчера в т.нар. Боянски сараи, което предизвика неистова истерия сред кръга около почетния председател.

Снощи там се събраха негови поддръжници, които не спират и в момента с провокациите срещу органите на реда.