"Нямаме притеснение за вота тази вечер. Както виждаме по площадите, мафията вече си няма държава. Гласът на гражданите стана твърде силен, за да може който и да е да го заглушава". 

Това заяви пред БНР депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев. 

"Имам информация, че депутати от ДПС ще пътуват до Брюксел и може да не се съберат 121 депутати, за да мине вотът на недоверие. За тях по-изгодно е да продължат да ни изнудват", каза той и подчерта, че "правителството на ПП и коалицията може да не успее този път, но всеки следващ път, докато успее, чуваме, че сме заедно с хората". 

"Най-голямата ни грешка е най-големият ни плюс - това е, че ние отказваме да преговаряме с хора и организации, които в годините са склонявали властта да преговаря с тях", каза Митев.

Според него в момента ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" се опитват да склонят Кирил Петков и ПП да започнат да преговарят с тях.

Искрен Митев беше категоричен, че ПП няма да прекрачи границата и да започне да се договаря с тези три политически формации:

"Най-голямото национално предателство е да опитваш да дестабилизираш държавата в този момент, виждаме какво става по света. Предателството го извършват не лидерите на тези партии, а хората, които решават да гласуват за оставката на това правителство и хвърлянето на България в една ситуация, когато нито едно решение няма да може да се вземе".

Депутатът от ПП определи вота на недоверие като несъстоятелен.

"Случва се нещо в опозицията, събудили са се хора там и са казали, че това безсмислено зло, което правят, не не нужно. Събарянето на кворума днес беше безсмислено, както беше и свалянето на Никола Минчев от председателския пост".