България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма. Това написа в социалната мрежа външният ни министър в оставка Даниел Митов, коментирайки стрелбата в нощен клуб в Турция, отнела живота на 39 души.
"Посрещането на Новата година в Истанбул бе окървавено от поредния терористичен акт, при който десетки невинни граждани загубиха своя живот. Солидарни сме с народа на Република Турция в този тежък момент. Изразяваме своите съболезнования на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите. България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма", пише още министър Митов.

В друг пост той отбеляза, че към момента няма данни за загинали или пострадали български граждани по време на поредния акт на насилие в турския град Истанбул. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ