ГЕРБ е първа политическа сила и то с преднина, която е отвъд грешката. Това заяви в ефира на "Неделята на Нова тв" политикът и кандидат за депутат от ГЕРБ Даниел Митов.

"За това кой с кого ще разговаря, ще видим след изборите. Не бива сега да правим предварителни прогнози кой с кого ще води разговори. Нека първо ни подредят избирателите. Демокрацията е разговор", каза той.

"Като слушам Тошко Йорданов, който изръси глупостта с терористите, не ми се поражда инстинкт за самосъхранение, а по-скоро опасение за човешката природа като цяло. Ние сме поканили ИТН на дебат, а не на преговори. Нека да правят разговори между двете", категоричен е Митов.

Според него именно така хората ще могат най-добре да преценят за кого да дадат гласа си.

"Това с изчегъртването вече стана банално. Средата е негативна към ГЕРБ все пак. Рядко съм виждал чак такова озлобление в някакви политически партии. Не знам защо си мислят, че реториката антигерб им носи положителни резултати", заяви Митов. 

Той призна, че всеки ден е с хората из паркове и градинки. "Там идват хора, които ни казват какви грешки сме направили, но няма омраза", категоричен е Митов.

Той бе запитан защо Борисов спря да се появява пред медиите и приема ли тактиката на Слави Трифонов. 

"Трябва на него да му зададете този въпрос. Не е приел обаче тактиката на Слави. Това си е негова работа защо не дава интервюта. Предположението ми е, че не иска да го прави, защото голяма част от медиите удряха постоянно правителството на ГЕРБ, но сега не правят разследвания срещу Румен Спецов или за имотите на Бойко Рашков", каза той.

"Служебният кабинет, в който са включени БСП, ДБ и ИМВ, в последните седмици извършва болшевишки неща. Това правителство е с ограничена легитимност", каза той.

По думите му до момента няма друг президент, който да е карал служебния си кабинет да се намесва в политическия живот на страната и да променя стратегически планове на страната. 

Според него Румен Радев злоупотребява със служебния кабинет. "В момента те се занимават с лекуване на фантомни болки", каза Митов.