“Ние cме промянaтa нa БCП. Вcички cме членове нa пaртиятa и не приемaм изкaзвaнето нa др. Георги Пиринcки, в което ни нaричa подмянa и cпорни кaндидaти. Може би казва това, зaщото не познaвa млaдите хорa в БСП”.

Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски. “Не само, че успя БСП да събуди активните и млади хора, а вече повече от 3 години се работи към реално обновяване на лицата в партията, за което свидетелства съставът на Парламентарната група, листата ни за ЕП и кандидатите за кметове и общински съветници.

Младежката организация се включи активно в кампанията, за което им благодарим”, каза още Бериевски. По думите му в 156 общини в съветническите листи са включени млади хора до 35 години или иначе казано БСП се яви на избори с 530 кандидати за общински съветници до 35 години.

”Кандидати за кметове и кметски наместници до 35 години има в 21 общини. Трябва да подчертаем, че това не само е резултат от политиката, която провеждаме от три години насам, но и узряването на местните организации и желанието да включват все повече млади хора”, каза още младежкият лидер.