Пети ден умните и красиви последователи на Сорос мълчат. Двете стенограми, от които стана ясно кой манипулира от години обществото ни, създавайки постоянно активни мероприятия и злепоставяйки имиджа на България по света, вече са факт.
Маските бяха окончателно свалени, ролята на Иво Прокопиев в политическия инженеринг е доказана. Налице е общ команден център с военна дисциплина, както го нарича Иван Бедров.

Оттук нататък каквото и да кажат Христо Иванов, Радан Кънев, Антоанета Цонева, Мартин Димитров, Трайчо Трайков, все едно, че говори Прокопиев.
Каквото и да се публикува в „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб Зет“ и „Дойче веле“ от Румяна Червенкова, Иван Бедров, Трайчо Трайков, Полина Паунова, Росен Босев, Христо Иванов, Евгений Дайнов и останалите, каквото и да се каже от тях по  БНТ, бТВ и Нова ТВ, все едно че е казано от Прокопиев.
Същият Прокопиев, който „прибра“, по разпореждане и в услуга на „Агнешките главички“ и Иван Костов, „Каолин“ и Винпром „Дамяница“. Прокопиев, който е обвиняем от прокуратурата за приватизацията на остатъчния пакет от акции на държавата в ЕВН.   
Толкова за „независимите“ медии, „независимите“ социолози, политолози, политици, журналисти, бизнесмени, „граждани“. Те приключиха окончателно в неделя, 2 април.
Кресливите и нахални, грантово зависими лица от задкулисието обаче пети ден продължават да мълчат.
Надяват се урагана да се превърне в лек дъждец, после слънцето отново да изгрее на тяхната улица и да я карат, както досега.
Няма да стане.

От два дни Прокопиев е свикал военния съвет и е заповядал – отклонете вниманието, търсете компромати, налагайте други теми в телевизиите.
И те го слушат. Христо Иванов не коментира стенограмата. За него тя сякаш не съществува. Вместо това коментира кой за кого се бил оженил. Атакуват президента, задето си позволил да иска внасянето на законопроект.
Нови теми, ново говорене… Да забравим за скандала, какво ще кажете?
Няма да ти се получи, Христо, не и този път.
Кажи какво толкова знаеш за жената на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов, което попречи да го издигнете за кандидат за президент?
За Пеевски и „хейта“, както го наричате, против главния прокурор, вече ни е ясно, темата омръзна.

Сега е време да проговориш за Лозан.
Говориш за него пред приятелите ти от кръга „Капитал“ на малко име. Срещате ли се с Лозан Панов? Колко често? За какво си говорите? Казваш ли му какво трябва да прави?
Кажи си, Христо.