Колегите от Агенция "Монитор" алармираха, че от няколко дни са подложени на хакерска атака. Ето какво пишат от електронното издание:

На агресивна хакерска атака от няколко дни е подложена Информационна агенция „Монитор“. Истината е, че тя далеч не е първата за последните две години, в които агенцията съществува и се е посветила на разкриването на аферите и престъпленията на хората, крадящи от вас – нашите читатели. За съжаление, подозираме, че няма и да е последната.

Разликата обаче е, че този път – в злонамерените си опити да ни ударят, за да ни запушат устата, лъсна истинската същност на поръчителите на тази атака.

Всички знаем кои са те– играчи на задкулисието, олигарси, които мечтаят от години за налагането на цензура върху медиите, разкриващи аферите им, за да могат да скрият престъпленията си. Ние обаче неуморно ги вадим наяве и далаверите им лъсват. Както вчера например лъсна поредната проява на алчно лицемерие от страна на една от екобухалките на олигархичното отроче „Да, България“. Едва ли е случайно, че само няколко часа, след като разкрихме лицата на хора, крадящи ток, вода и земя и протестиращи срещу държавата, докато вземат пари от същата тази държава, сайтът отново бе ударен. Този път при атаката е вкаран злонамерен код за добиване на криптовалута, чиято цел е да блокира компютрите – и вашите, и нашите. За да не можем ние да ви казваме истината. А вие – да я прочетете.

Докато специалистите ни събират доказателствата, нужни, за да се предадат на компетентните органи организаторите на тази злонамерена атака, те сами си свалиха маските. И показаха същността си – на алчни златотърсачи, обхванати от панически гърчове, че заради разкритията ни кранчетата им пресъхват едно след друго, а възмездието за престъпленията им наближава.

Веднага, след като кодът е бил внедрен, което според българските закони е престъпление, подлежащо на санкция по Наказателния кодекс, човек, свързан с Фабриката за фалшиви новини на олигархията „разкри“ публично съществуването му, представяйки го за наше дело. Постът му още по-бързо бе подхванат от един от флагманите на машината за клевети – сайта „Клуб З“, чийто издател е подсъдимият за данъчни престъпления Огнян Донев.

Или иначе казано – човек, крал от всички нас, хората, плащащи си данъците и спазващи законите в тази държава. Изданието на фармацевтичния олигарх, натрупал богатството си за сметка на здравето ни, не само не се и пробва да търси истината, а дори доукраси лъжата, като ни обвини в кражба на ток. Наглост, достойна само за другарчето на Донев – разградския енергиен бос Иво Прокопиев, но пък показваща, че сме близо до целта си – да разобличим хората, които окрадоха държавата ни. Това само ни мотивира да продължаваме. И да ви казваме истината – на всички вас, нашите читатели.