Правителство с министри, подбрани „по много експертен начин“ – така Пламен Николов от ИТН определи проектокабинета си, който по-рано днес партията на Слави Трифонов представи на част от останалите сили в НС.  

Минути след оповестяването на кабинета се появиха и първите реакции на състава на кабинета на Слави. 

Ето какво пише в мрежата, цитирана от Трибюн бг: 

„На първо четене продавачът от сергията, или там който го ръководи, извади, меко казано скандални министри“, написа във фейсбук журналистът Стефан Ташев по повод имената спрягани за министри в кабинета на ИТН, който те днес представят на ДБ, ИБНИ и БСП, но не и на журналистите, за да се запознаят с тях и избирателите.

Според Ташев от имената, които излязоха до този момент в публичното пространство, всеки би трябвало да е доволен, тъй като има и от бизнескръговете на Спас Русев, БСП от Петър Илиев, който е и човек на Пламен Узунов, респективно и Румен Радев ще е доволен, както и ДБ от техния побратим Гроздан Караджов, който се спряга за министър на транспорта.

„Но...има намигване към ДБ-Гроздан Караджов, бизнескръговете около Спас Русев-Ради Найденов, бивш шеф на кабинета на Царя.

Към БСП вътрешния министър Петър Илиев е техен човек и човек на Пламен Узунов от една и съща масонска ложа, военната министърка е доверено лице на Румен Радев.....Подаръци ще има за всички от сърце....Ребята,давайте жить дружно!“, написа още Ташев.

Лили Друмева  

Току-що прочетох проекто-състава на бъдещия кабинет! Ох, да се смееш ли, да плачеш ли?! Тези хора знаят ли какво означава да управляваш нещо, някоя администрация, някое ведомство и въобще що е то управление и как се случва у нас?! Много точно в преносния смисъл на думата: Изправи се, народе, ние идваме! Жална ни майка!

Говорят за кратко време, не вярвам, защото сега ще се краде вече с ръце и крака! Повярвайте ми, както казваше царят!

Много управления съм видяла, отблизо наблюдавах министри, но това, което се задава е безогледно крадене! Особено пък щом и комунягите са там!