Поредната трагична новогодишна реч на Румен Радев разбуни духовете в социалните мрежи и предизивика редица негативни коментари, пише tribune.

От Фейсбук страницата на журналиста Николай Облаков

Речта на Радев е единственият възможен завършек на това, което имахме като новогодишна програма по българските телевизии

Честита Нова Година!

П.П. В интерес на истината, по БНТ в момента дават страхотен концерт на Дийп Пърпъл - новата година вече е по-добра от старата.

От Фейсбук страницата на журналиста Калина Андролова

Ето правилната реч на нормален лидер на обществено внимание! За разлика от психотичния ни президент, за когото "братството на почтените хора" се родило на площада и "храбрите българи" са тези, дето горяха маски, искаха да палят полицаите със слама, пикаеха по фасадите на институциите, хвърляха павета срещу силите на реда и саботираха всички мерки..

От Фейсбук страницата на Горан Благоев, богослов

Имам усещането, че тази Нова година пак ударихме дъното. Кой е режисьорът на клипа с президентското обръщение не знам, но е абсолютно читалищна дейност: гвардейци, които отдават "За по чест!" незнайно на кого (излиза, че на камерата), президент който седи в дъното и очаква да дойде неговата минута за обръщение и всичко това гарнирано незнайно защо със звук от родопски гайди. Ми Радев да беше нахлупил една гугла и да беше облякъл един ямурлук, по щеше да му мяза. А за декор в ролята на стадото целокупният български народ. А и елхичката съвсем не беше в унисон с герба. Жалък, провинциален напън.

За гарнитура клипът, който БНТ излъчи на "На многая лета" беше под читалищно ниво - някакви водолази и скиори се премятаха в компанията на Панагюрското съкровище и Мадарския конник под звуците на великолепното изпълнение на Борис Христов. Това нито България го заслужава, нито ние, зрителите на БНТ, още по-малко тази велика молитва. Боже, не им прощавай, защото те знаят какво са извършили. няма ли някой отговорен фактор най-сетне да види за какво отиват милионите субсидия на БНТ от държавния бюджет???

От Фейсбук страницата на фотографа и режисьор Виктор Димчев

Когато държавният ти глава и върховен лидер каже "Имаме нужда от лидерство.", когато определи хора като Лупи, Манолова, Дионисий и подобните им като "Братството на почтените хора" и "героите на гражданската доблест", останалите хвърлени на вятъра думи звучат наистина непразнично, невдъхновяващо, немотивиращо.

Просто когато си начело, не можеш да определяш така в едно тържествено поздравително слово: "трудна и разломна година, мъчителна адаптация, самотни и в недоимък, опечалени и обезверени, сполетялото ни бедствие, епохата на егоизма, лъжата, беззаконието и корупцията, местните дерибеи, антимафиотският консенсус, несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие, радикална промяна, фалшификациите на вота, пандемията на страха, демонтажа на порочния управленски модел".

Но както сам Радев казва "През 2021-а година два пъти ще отидем на избори.". Остава ни да се надяваме, че след тях няма да слушаме още няколко години кабинетни политически мрачнотии, сервирани като празнично слово.  

 
Facebook


Журналистът Калина Андролова изрази недоволството си от новогодишната реч на президента Румен Радев във "Фейсбук". 

Ето правилната реч на нормален лидер на обществено внимание!, написа тя над новогодишната реч на ген. Венцислав Мутафчийски. 

За разлика от психотичния ни президент, за когото "братството на почтените хора" се родило на площада и "храбрите българи" са тези, дето горяха маски, искаха да палят полицаите със слама, пикаеха по фасадите на институциите, хвърляха павета срещу силите на реда и саботираха всички мерки.., съобщи още Андролова.