Тошко Йорданов от ИТН беше избран за председател на Комисията по култура и медии. Това породи десетки гневни коментари. Режисьорът Виктор Димчев пък стартира подписка с искането за оставката на Йорданов.

Ето и част от коментарите:  

Стефан Ташев

Колегите ,които  ще отразяват комисията по култура и медии, трябва да поискат от работодателите си "вредни" добавки към заплатите и да си направят застраховка "Живот". А и да внимават какво пишат и казват, защото там един реже ръце и разполовява журналисти с "Крумови закони".....

Рашел Леви

Тошко е еманация на "културата" на Прехода. Той е лицето на културния "чалга" вожд. Чалгаропитек - това е антропонимът на мафиотската субкултурна революция.

Проблемът е, че някой викаше "Мутри, вън!", а ни поведоха придворните идеолози и поети на мутрите. Към светлите бъднини на възродения народ.

Възмутените интелектуалци, които скубеха коси върху нечие просторечие или върху народните носии на абитуриентите, ни докараха Ицо и Тошко. Брилянтни лица на културната пропаст, гурутата на образователния и възпитателния Потоп.

Да, възмутените от две-три носии и няколко хорА в училищния двор, участваха в общ пърформанс с певците на престъпния свят в името на "борбата с мафията". Крадците на духовност викаха "дръжте крадците!".

Безценни сте.

Пепа Петрова

Не може 25 години да прави осмиващи скечове срещу цвета на нацията- за пример Лили Иванова, а сега да е отговорен за нея- и то от висотата на Парламента! Срам!

Соня Колтуклиева

Като гражданка и журналистка, категорично възразявам срещу избора на Тошко Йорданов, депутат от „Има такъв народ“, за председател на парламентарната комисия по култура и медии!

Гавра! Безобразие! Позор!

Да се прегласува, да се избере нов председател.

Госпожи и господа народни представители, не наблюдавайте с безразличие и примиренчество този терористичен акт срещу културата и медиите в България. Имайте съвест! Проявете гражданска отговорност.  

 

Теодор УшевТеодор Ушев