„Премиерът Кирил Петков се е срещнал с президента на САЩ Джо Байдън на 24 март и това не е онова 8-секундно поздравяване, посочено от ГЕРБ. Това са само протоколни кадри, преди началото на заседанието на Европейския съвет, а срещата между министър-председателя и президента на САЩ се състоя по-късно“, обясниха от Министерския съвет.

Ако наистина е имало и по-дълга среща, то екипът на Кирил Петков за втори път прави гаф по отношение на среща на премиера и висши американски представители. Никой не се беше сетил да снима и как българският министър-председател говори с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, пише tribune.bg.


Тогава, за да информират все пак за проведен разговор, им се наложи да използват снимка от Фейсбук на македонския премиер Димитър Ковачевски, но изрязаха македонеца.

Впоследствие прехвърлиха фала към Брюксел, обявявайки, че снимката им била изпратена оттам.

При провеждането на срещи очи в очи между държавници е нормално участниците да разполагат с протоколни кадри и снимки. На този етап осемте секунди и два кадъра от тях са единственото, показано от МС за среща на Петков с Байдън.