"Последиците ще бъдат много неприятни за всички. Криза като тази, която е изпъстрена с див популизъм, е защото сме в неподходящо време за правене на бюджет и опасно за финансовата и икономическа стабилност на страната". Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV бившият финансов министър Муравей Радев. Според него злополучният банкер Цветан Василев е виновен за съсипването на КТБ.
"Кой приема този бюджет? Парламентът, а какъв е този парламент? Сега в момента е в насипно състояние, то няма управляващо мнозинство и няма съпротивителна сила, която да възпре популизма, който винаги се появява.

Парламентът е като изоставен дом от собствениците му, в който може всеки да влезе и да вземе каквото си иска. Не мога да си спомня по разюздан популизъм като този", заяви още министърът от времето на Костов

"Няма ли свежи пари в икономиката, тя спира, замръзва. Държавите около нас не правят така, те си инвестират и тяхната продукция е по качествена. Нямаше причина България да влезе в тази криза, тя е измислена.", обобщи още Радев.