Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бе в община Сунгурларе. След поредица от срещи в сунгурларските села се проведе предизборен митинг в село Манолич.

На него бяха представени кандидатите за кметове на кметства, кандидатите за общински съветници и кандидатът на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева.

Първо нека да подкрепим Пламен, съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, каза в началото на речта си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ,  визирайки нападението над Пламен Терзиев.

Карадайъ заяви, че ДПС е доказало с действията си в последните 30 години и занапред ще продължава по същия път. Нашата мисия е да пазим целостта, стабилността, мира и сигурността на нашата държава, допълни той. 

Но днес нашата сестра Димитрина явно е заплаха за някои големи „герои“. Толкова са „големи“, че тръгват да се саморазправят физически с Димитрина и нейния съпруг. Плашат се от Димитрина, защото тя е силна и е част от ДПС, обяви Карадайъ.


 
От Манолич трябва да отправим едно послание на тези страхливци, обяви председателят. Да им кажем, че са страхливци, защото силният човек не се плаши. Силният човек не търси власт с тояга, страх и преса.

Силният човек има нужда да има до себе си силни хора, за да бъде още по-силен и за да работим, каза още той. Но страхливият човек търси власт чрез силата и да сее страх сред хората. Ние няма да се поддадем на техните методи, заяви категорично Карадайъ.

Ние докарахме демокрацията в нашата Родина и всеки един, който тръгне да руши тази демокрация ще си получи урока от ДПС, заяви лидерът на ДПС. Ние сме защитници и пазители на демокрацията и няма да позволим на никого да застрашава демокрацията, стабилността и сигурността в нашата Родина и на нашите деца в утрешния ден, допълни той.

Мустафа Карадайъ обяви, че на 27 октомври трябва да направим нашия демократичен избор и то без нито един глас за друга партия в Манолич, освен за ДПС.

Той заяви, че страхливецът се опитва да взема властта чрез сила и репресии, но ние в ДПС знаем, че в демокрацията властта идва от хората. Страхливците си мислят, че властта е тяхна и служи за техния личен интерес.

Но ние в ДПС знаем, че властта е на хората и кмета на кметството, общинските съветници, народните представители и всички останали политици са инструмент за реализация на тази власт, добави той. Ние в ДПС знаем, че властта служи за решаване на проблемите на хората и затова сме тук, заключи Мустафа Карадайъ.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че някои хора  се опитват да плашат и да дават знаци. Опитват се да плашат хората, които излязоха с голи ръце и открити гърди срещу танковете и автоматите на тоталитарната власт. Срещу хората, които свалиха тази тоталитарната власт и доведоха демокрацията в нашата страна.

Тези хора никой не може да ги уплаши, каза още той.

Посланието този път беше по-дълбоко и към нас етническите българи и православни християни, които живеем, работим и другаруваме с нашите братя и сестри мюсюлмани.

Посланието беше отправено с юмруци към един абсолютно беззащитен и мирен човек и към неговата съпруга Димитрина, която има честта, гордостта и радостта да работи за ДПС и чрез него за България, заяви още Цонев.

На тях ще им отговоря от мое име и от името на моите братя и сестри етнически българи, които работят, творят и живеят с духа на ДПС. От името на Камен, Велислава, Христо, Симеон,  Димитрина, Пламен и от името на стотиците етнически българи, които са в структурите на ДПС.

От името на десетките хиляди етнически българи, които на последните избори подкрепиха ДПС в райони, в които няма нито един етнически турчин. Ще им кажа, че нищо не може да ни спре, защото ние сме в ДПС, бе категорично Цонев.
ДПС е кауза и правилният път за България.

В ДПС ние видяхме приятелство, обич, признателност и истински патриотизъм, обясни той. Ще ставаме все повече тези, които работим и живеем за вас. Помним девиза на иконата на българското Възраждане и освободително движение Васил Левски.

Той формулира българският патриотизъм и бъдещия ни живот: „В чистата и свята Република ще живеят заедно и като равни - българи, турци, арменци и всички етноси.“ Това е нашето верую, това е нашата вяра и това е нашият път. ДПС е нашият път. Да живее ДПС, да живее България и заедно да направим нашата Родина пример за цяла Европа, заключи Йордан Цонев.

На предизборния митинг присъстваха още народният представител Севим Али, членът на ЦОБ Дурхан Мустафа и областният председател на ДПС Бургас Ахмед Сюлейман.