„ДПС е носител на промените. И то добрите и положителните промени.“ С тези встъпителни думи  се обърна към жителите и гостите в препълнената зала в град Търговище лидерът на ДПС и водач на листата на ДПС за предстоящите избори за членове на ЕП Мустафа Карадайъ.

Карадайъ обясни, че ДПС днес събира в едно и минало, и настояще, и бъдеще. Само ще спомена, че нашият почетен председател на младежка възраст, в старта на своята академична кариера създаде нелегална организация, за да се борим за нашите права и свободи и човешкото достойнство при тоталитарната система. 1989 г. от затворите организира Майските събития, за да дойде демокрацията. За да може през 1990 г., в зората на демокрацията, нашият почетен председател на младежка възраст да създаде ДПС и вече 30 години ние в нашата Родина да се борим за нашите права и свободи, каза още той. 

Младежкото е вградено в темелите на ДПС, заяви ясно Мустафа Карадайъ. След това по идея и инициатива на нашия почетен председател се създаде и младежката организация на ДПС. Аз бях нейния първи председател, а сега съм председател на ДПС. Няма такава друга партия в България!, бе категоричен той.

С приемственост между поколенията днес ние, казвайки и говорейки, че Европа и България има нужда от промяна, „Ние залагаме на младите!“, изтъкна лидерът на ДПС. Тези млади хора със своя опит, енергия и амбиция ще променят Европа в положителна посока. Ние от ДПС имаме амбицията да сме част от добрите реформи на Европа и ЕС, защото ние казваме, че Европа има нужда от ДПС, от евродепутатите на ДПС, от нашите можещи, знаещи и обучени млади кадри, допълни още лидерът на ДПС.

В момента в Европа има една мода на национализмите и крайностите, констатира Карадайъ. Съвсем наскоро един австрийски анализатор каза следното: „Колкото повече се отдалечаваме като време от Втората световна война, толкова повече се доближаваме до предпоставките на тази война.“ Нашата политика е една и съща и в Европа, и в България и в Търговище – ние сме последователни! Това е много важно в политиките. Те казват, че тях са ги чували в Европа. Да, чуват, но не им вярват, защото на тази двойственост никой не вярва. Затова на 26 май с номер 20 ние ще кажем, че имаме нужда от промяна не само в Европа, а и в България, каза още той.

Имаме още една важна задача да решим – предстоят важни местни избори. До голяма степен местните избори ще се решат на 26 май с номер 20, каза председателят на ДПС. На този ден ние решаваме посоката на развитие в Търговище, България и ЕС. Поне за 10-15 години напред. Затова са толкова важни тези избори. Включително и за ДПС решаваме един въпрос. На тези избори решаваме средата, в която ще правим политика и ще живеем като ДПС, допълни още Мустафа Карадайъ.

Нека от днес да кажем на всички колко са важни тези избори на 26 май. Да им кажем да подкрепим най-младата, най-добрата, най-подготвената и печеливша листа, призова председателят на ДПС и водач на листата на ДПС Мустафа Карадайъ.

На днешният ден ДПС представя на България и Европа децата си. Децата, които отгледа, изучи, подкрепя и сега на нас ни предстои да предадем щафетата, каза по време на предизборната среща зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Да ги изпратим в Европа, да им дадем властта в България. Тези деца израснаха във времето, в което вие всички се борихте за своите права, свободи, достойнство и име. И сега искаме да покажем на Европа, че само те могат да извършат промяната. Защото те разбират своето време, от какво има нужда за промяна и инструментите за тази промяна. Затова ДПС е велика партия, бе категоричен Цонев.

След тези избори Европа и България няма да бъдат същите, защото тези млади хора не искат да бъде същата, заяви Йордан Цонев. Те ще извършат промяната, а ние ще подкрепяме с нашият опит. С нашият опит в несгодите, в предателствата. В нашите младежи е надеждата тази земя да не се обезлюди. Защото точно това правят в последните десет години управляващите – погромват тази земя, обезлюдяват я, констатира Йордан Цонев.  Всяка година един град от 45 000 души се обезлюдява. Отива там, заради факта, че трудът там е три пъти по-високоплатен от тук.  ДПС има много ясна, детайлно описана и осмислена програма. За разлика от управляващите досега, които движеха страната. Имаме визия за страната, как да я изведем, знаем как да направим доходите да станат като тези в Европа, знаем как да направим така, че децата да останат в нашата страна. Нашите млади ще променят Европа, каза още той.
Затова нека на 26 май излезем и да докажем, че ДПС е носител на промяната. Както беше преди 30 години, така и както е днес, заключи Йордан Цонев.
Когато строим една къща какво търсим? Безспорно общи работници, но преди това се оглеждаме най-вече за майстори. Всички казват, че ние градим България и ЕС или поне така казват. Как градите България и ЕС? Само с общи работници ли? Или ни трябват и майстори? Ако ви трябват майстори, те са тук, в ДПС, бе категоричен Илхан Кючюк.

Европа има нужда от млади, енергични, компетентни и изпълнени с кураж хора, обясни председателят на Младежо ДПС. Куражът, който ще донесе промяната. Те са тук, те са сред вас. По-големите ги обучихте и възпитахте. Днес не е кандидат само един от младежката организация, днес кандидат е цялата младежка организация начело с първия председател на младежката организация и председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Дайте ни доверие с номер 20, каза още Кючюк.

На предизборната среща в Търговище присъстваха още членовете на ЦОБ Тунчер Кърджалиев и Рушен Риза, областният председател Хамди Илязов, народните представители Имрен Мехмедова, Танер Али и Бюрхан Абазов, кандидатите за евродепутат Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Антоанета Асенова и Сюзан Мехмедова, общински кметове и общински председатели на ДПС от областта.