На проведената днес среща в Дома на техниката в Хасково се наложи транспортният министър Петър Мутафчиев да се оправдава, че не лъже. Той се опита да убеди присъстващите на срещата, че правителството е свършило добра работа. Че от началото на мандата само за пътищата са инвестирани 47 милиона лева, но думите му бяха посрещнати с възклицанието: “Този министър лъже повече от Овчаров!”
Един от побелелите комунисти не можа да издържи и се провикна: За една година се самоубиват по 1000 пенсионери заради мизерията, в която ни държите. Вие предадохте партията, водите я към гибел. Ще видите какво значи протестен вот на изборите, заключи ядосаният пенсионер.

Министърът и придружаващите го членове на правителството бяха изпратени с дюдюкания и подигравки. Тръгнаха си доста умърлушени, най-вероятно с чувството, че управляващите са изгубили доверие и сред най-верния си електорат. 

Tранспортният министър Петър Мутафчиев посети и хасковската гара, като съобщи, че за ремонта на гарата са осигурени 270 000 лева. Тези средства са предвидени за ремонт на чакалнята и за асфалтиране на пероните. Министърът остана видимо доволен от свършената досега работа. Мутафчиев провери как вървят ремонтните работи на жп гарата на път за Гърция, където утре ще се срещне с гръцкия си колега Еврипидис Стилиянидис, за да подпишат трансгранично споразумение за сътрудничество.  /Тодорка Николова, БЛИЦ