Всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата днес в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай. Това твърдят от МВР по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият директор на пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

БЛИЦ припомня, че преди минути експремиерът напусна сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП).

„В материалите е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани. 

В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. 

След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи като те са стояли до 17:30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства. 

От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на72 - часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са били предадени своевременно“, твърдят още от ведомството, ръководено от Бойко Рашков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!