"Бях решил повече за оградата по границата с Турция да не говоря, но прокуратурата в момента работи там. Който иска информация да заповяда в комисията по вътрешния ред, не може всичко да се разказва". Това заяви в ефира на Нова телевизия МВР шефът Валентин Радев по темата със скандала за оградата по границата с Турция.
"Някои неща трябва да бъдат премерени. Където трябва да бъде двуредова, е. Причината да се премине от двуредова в едноредова, тоест по-малко защитена, е поради липса на финансови средства и целта на МВР да построят по-бързо оградата", поясни Радев.

"На места едноредова ограда не може да свърши работа. Няма проблем да отидат репортери там, но е опасно и за вас. Ами ако вие сте някъде там, знаете ли какво може да се случи", попита МВР шефът.

"Ваш екип е пробвал да снима оградата. Колеги ми се обадиха и докладваха, че са ви хванали. Няма проблем да снимате, но трябва да стане по нормалния начин, а не да ви гоним по нощите.

"Работи се много добре, Европа ни хвали, това е достатъчно сравнение. Трябва да се говори смирено за това предпазно съоръжение по границата с Турция", заяви още той. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!