Граждани благодариха на Бойко Борисов за направеното, докато той бе на инспекция на строителството на АМ "Хемус". Те скандираха "Бойко, Бойко", а премиерът им отвърна "Тихо. Шъъът. Не се занимавайте с партийна работа".

"Повече от бат Бойко, никой не прави. Много ви благодарим", заяви мъж, а Борисов му отговори "Стига, стига".

Учителка от Плевен благодари и на финансовия министър Горанов, че не е забравил училището, от което е тръгнал. "Благодаря ви и на двамата. Направихте много. Трябва да знаете г-н премиер, че аз много ви харесвам", заяви жената. "Повече от Влади Горанов, нали", пошегува се Борисов.
Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус".

Припомняме, през април той направи символична първа копка на новия етап от трасето - 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново - Русе. Отсечката трябва да бъде завършена до края на 2022 година. За изграждането ѝ държавата отдели 1 120 000 000 лева. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането ѝ в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%.

Премиерът лично подкара джипа по участъка, който се строи, и коментираше това, което вижда. "На всички им е лесно, като се построи магистралата. Тогава по студиата викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугите на "Граф Игнатиев". Вижте сега колко много хора се трудят. Тук се насипва, а там се рушат скали. Тук скалата си я чукат, трошат и заминава за новото трасе. А тук вече подготвят за асфалт. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е така, планина, ливади и гледаш как се ражда и пораства магистралата, а в същото време държавният дълг намалява", бяха част от коментарите на Бойко Борисов.