Не мога да проумея в каква държава живеем от година и половина. Как е възможно да не се уведоми нарушител на пътя за това, че камера или полицай го е заснел без винетка, при положение, че ние бяхме сключили договор с „Български пощи“, които трябва да изпращат тези глоби и уведомления?

На второ място имахме инструкция, когато има установени три нарушения на водач, тол инспекторите да спират и да уведомяват собственика на автомобила и той да заплаща нарушенията си в пълен размер.

Това заяви бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Николай Нанков пред журналисти в НС, предаде novini.bg.

„Каква е тази държава, която позволява да се натрупат глоби за десетки хиляди левове? Аз сам не мога да си отговоря“, подчерта той.

"По казуса с населеното място от община Божурище. През 2020 г. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова внесе в АПИ искане за изключването на няколко столични района от заплащане на винетки. С решение на Министерски съвет, обнорадвано в Държавен вестник, са упоменати всички участъци, които са освободени от заплащането на винетна такса“, припомни Нанков.

Той показа, че има инсталирани камери на места, в които не бива да се дължи тол такса и се санкционират шофьори в нарушение на режима.

По тази причина от ГЕРБ обявиха, че възнамеряват да внесат промени в Закона за пътища. От партията се заканиха да въведат драконовски мерки по отношение на уведомяването на шофьорите. Едно от предложенията е, ако няма уведомление в рамките на 5 работни дни, санкцията да отпада.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук