Зависимости нямам, взимам решения на база на принципи. Да спазвам законите и Конституцията ми е зависимост. Това заяви пред репортери служебният премиер Димитър Главчев.

Министър-председателят отговори на журналистически въпроси, свързани с твърденията на държавния глава Румен Радев, според когото „растат съмненията за зависимости на това правителство“ заради различните назначения на областни управители, директори на болници и ръководителя да Държавния авиационен оператор.

„Аз да имам зависимости? Не знам за такива зависимости“, посочи Главчев. По думите му той се ръководи единствено от принципи и законите на страната.

„Не виждам защо да му отговарям. Шефът на авиоотряда го е сменил министърът на транспорта, смените в болниците се извършват от министъра на здравеопазването. Областните управители са с решения на Министерския съвет.

Всички тези действия са изцяло в правомощията на органите, които са ги извършили. Никакви нарушения няма на процедурата. Когато виждаме, че някой е по-квалифициран от друг, е нормално, който не се справя с работата си- да бъде сменен, за да може да върви по-добре“, каза още Димитър Главчев.

Служебният премиер пристигна на заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в парламента, където в качеството си и на министър на външните работи ще даде информация пред депутатите във връзка с процедура за изготвяне на предложения на кандидати за еврокомисар.