Очаква се днес парламентът да гласува да бъдат освободени от постовете си тримата министри, подали оставки в края на миналия месец, и на тяхно място депутатите да изберат предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството.
 
По искане на министър-председателя в последния ден на август оставки подадоха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на транспорта Ивайло Московски. На брифинг след това Радев и Нанков изтъкнаха, че с този акт поемат политическа отговорност за трагедията край Своге на 25 август, когато при автобусна катастрофа загинаха 17 души, съобщава Нова телевизия.
 
След заседание на Коалиционния съвет в първия ден на тази седмица премиерът Бойко Борисов обяви решението на управляващите тримата подали оставки министри да бъдат освободени. Премиерът представи в понеделник и своите предложения за нови министри на местата на подалите оставка. Министър-председателят номинира настоящия главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на ведомството. За министър на транспорта е предложен заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. За бъдещ регионален министър пък премиерът предложи настоящия депутат от ГЕРБ Петя Аврамова.
 
Очаква се след като бъдат гласувани оставките им, Нанков, Радев и Московски да се върнат в парламента като депутати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!