"Много често се говори за тези червени пари и куфарчета. Това е поредната медийна пушилка. Никой не казва какви са тези пари, от къде идват, за какво се харчат. Надявам се това да не е поредния медиен шум и да се докажат тези неща в един момент". Това заяви Весела Лечева от БСП пред Хекимян в студиото на bTV.

"Аз чух за Бенчо Бенчев чак след случая с Очите. Преди това нямах представа кой е този човек. Ние снехме доверието си към него, аз нямам представа какъв е и дали е финансирал партията", обясни още Лечева. 

Дали БСП иска предсрочни избори, тя обясни така: "Ние предлагаме промяна в този мандат, който доведе България в челните класации за корупция и ни постави в началото на всички места по бедност, специалисти твърдят, че има демографска катастрофа". 

Попитана дали лидерът на БСП Корнелия Нинова е на СПА, Лечева отговори категорично, че Корнелия Нинова ще бъде в народното събрание след 5 минути. 

"БСП няма да гласува "за" оставките на министрите. Ние ще гласуваме против тях, както и против приемането на новите министри, тъй като промяна няма да има", заяви тя.