На днешното си заседание Националният съвет на БСП е отказал да утвърди за водач на листата председателят на левицата във Варна Борислав Гуцанов, както и личното му предложение социалисите да дадат подкрепата си за кмет за Костадин Костадинов от партия "Възраждане". 

По този начин на практика бе потвърдена линията, която Нинова зададе преди месеци със сваляне на политическото доверие от Гуцанов. Тогава гласовете в негова защита се концентрираха най-вече сред вътрешната опозиция и като че ли казусът беше премълчаван до днес.

След поредната издънка на варненското ръководство обаче, Националният съвет се е обединил, че трябва спешна намеса и промяна. Припомняме, че на провелата се в сряда конференция на БСП - Варна отново за водач на листата за общински съветници беше предложен Борислав Гуцанов.

Това бе и причината всички авторитетни имена, получили номинации за кмет в БСП, да се откажат.

В безизходицата тогава Гуцанов предложи социлистите да подкрепят лидера на партия "Възраждане" Костадин Костанов. Това взривило конференцията, а днес и пленумът на левицата. Така се е стигнало до решението кандидат за кмет и водач на листата на БСП-Варна да бъде проф. Анелия Клисарова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!