„Задачата е доста проста и можем да се справим с нея във времето, което имаме, подчерта той. Единственият начин, според него, да изчезне усещането че няма желание за реформи по същество, е да бъде подписан детайлен документ с ГЕРБ-СДС, който да гарантира на избирателите, че ще има реформи. Само при това положение има смисъл да има кабинет.“

Това каза пред членовете на "Да, България" и коалиционните си партньори от ДБ и "Продължаваме промяната" Христо Иванов.

На масата на преговорите ще поставим въпроса ще има ли реформи, заяви в доклада си пред Третата национална конференция на "Да, България" председателят ѝ Христо Иванов. На този въпрос днес се надяваме да получим ясен и детайлен отговор, обясни лидерът на Да, България".

Довечера започват преговорите за проекта на споразумение за съвместно управление между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България"(ПП-ДБ).

Иванов каза, че ако  довечера не бъде получен ясен отговор от ГЕРБ-СДС ще продължат ли реформите, просто няма смисъл да продължават, защото не могат да обяснят на избирателите си.

Трябва да се научим да градим мостове, да не си тръгваме, но и да отстояваме позициите си. И това можем да го направим заедно. Научили сме си уроците, обърна се Иванов към участниците във форума.

Задачата на конференцията е да се подготвим за следващите хоризонти, в следващите 9 месеца какво искаме да се случи, обяви той. Трябва на конференцията да се положи основата на нова политическа платформа, да се избере европейско политическо семейство, от което "Да, България" да стане част, и да се формулират организационните задачи.

Според Иванов най-добре е това европейско семейство да бъде Европейската народна партия, където членуват и партньорите им от ДСБ.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук