Няма оставки в ДБГ, а в Реформаторския блок, защото на тези избори се яви Блокът, а не партиите поотделно. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски преди заседанието Национален координационен съвет на Реформаторския блок, предаде "Фокус".
Попитан дали лидерът на ДБГ Меглена Кунева трябва да последва примера на Радан Кънев, Зеленогорски посочи, че тя първа е дала пример, защото не е участвала в изборите. „Най-ясното е, че 300 хил. десни избиратели не са представени“, каза той. По думите му ще се научи след анализите какви конкретни грешки има всяка част от разстроеното дясно пространство.

Според него най-логично е да бъде приета оставката на политическия съвет на РБ. „Като цяло моето лично мнение е, че Блокът и формацията, в този вид, в който се яви на изборите би трябвало да бъде съхранена и доразвита“, обясни Зеленогорски. На въпрос дали смятат да доразвият формацията с Радан Кънев и Христо Иванов, той каза, че трябва да се търси възможност за някакво съгласие в дясно, защото това се случва за трети път.

„До последно Реформаторският блок направи всичко възможно, за да се явим единни, опитахме се максимално да разширим формата, но за съжаление не се получи“, коментира Зеленогорски. По отношение на въпроса как ДБГ ще се издържа без държавна субсидия, Зеленогорски посочи, че в партията повече от половината от времето са без държавна субсидия и нямат общински или държавен офис. „В този смисъл при нас има възможности през лично участие да издържаме формацията. Смятам, че ще се справим“, каза Зеленогорски.