Военният министър Николай Ненчев не е изненадан от оставката на шефа на отбраната ген.-лейт. Константин Попов. Очаквах го, бях в течение, заяви той, цитиран от Канал 3. Министърът потвърди, че Попов си тръгва заради Румен Радев, който дефакто ще му се яви началник от 22 януари нататък в ролята си на върховен главнокомандващ.
"Да, мисля, че е заради това", потвърди Ненчев на влизане в синята централа на "Раковски" 134. В официалното съобщение на Министерството на отбраната обаче е посочено, че рапортът е поради навършване на пенсионната възраст.

Лидерът на БЗНС дойде за участие в заседанието на изпълнителния съвет на Реформаторския блок, на който РБ трябва да изготви позицията си за третия мандат, ако президентът Плевнелиев го връчи на тях.

Предварителните нагласи са, че по-скоро Реформаторите залагат на предсрочни избори като изход от ситуацията, а не на опит да сформират правителство. Това мнение изрази по-рано в парламента Димитър Делчев от ДБГ.

На влизане лидерите на реформаторските партии отказаха коментари и обещаха да си кажат след края на заседанието дали ще връщат мандата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!