Днес Румен Радев трябва да потвърди или да се отрече от всички тези документи, които е подписал. Този процес се превръща във фарс. Това заяви в ефира на bTV бившият военен министър и клиент на прокуратурата Николай Ненчев.  ​​​​​​​
Припомняме, че президентът, който беше и командир на Военновъздушните сили, е призован за свидетел по делото срещу бившия военен министър за заседанието, което е насрочено за днес.

Малко се съмнявам, че президентът ще бъде там, но се надявам да дойде, защото имам много въпроси към него.

По думите му най-страшното обвинение срещу него е, че е застрашил живота на български пилоти. „Най-голямата болка на обвинителите е, че съм ощетил руската страна с избора си за ремонт и поддръжката на самолетите ни за сметка на Полша“.

Ненчев цитира заключенията от доклад, които отхвърлят обвиненията срещу него. Нещо повече, под тези документи от 2015 г. се е подписал лично Румен Радев. Той ми благодари за усилията и разрешаването на съществуващите проблеми и намаляване на зависимостта на страната от Русия и подобряване на сигурността на авиацията ни.

Николай Ненчев коментира отношенията си с Румен Радев и обострянето им. „По този въпрос трябва да разделим периода на Румен Радев преди Решетников и Румен Радев след Решетников. Аз не намирам друго основание. Аз съм спасил авиацията през времето, в което съм бил министър, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!