Ще искам по-висок бюджет за следващата година. Голяма част от парите ни отидоха по охраната на границата заради проблемите с бежанците. Това обяви в Калофер военният министър Николай Ненчев. Той обясни, че е разговарял с представители на всички парламентарни групи, които обещали да съдействат за повече пари за ресорното министерство.
На журналистически въпрос обслужва ли се кредита от около 3 милиона лева, заради който Военно интендантство Калофер заложи всичкия целия сграден фонд и хиляди декари земи, министърът отговори, че отчасти заемът е обслужен и проблеми не се очакват.

Припомняме, че репортер на БЛИЦ направи разследване и огласи скандалната информация. Както съобщихме, според документи от службата по вписванията, бившият изпълнителен директор на Интендантско обслужване, със знанието на министъра, е теглил три банкови заема в размер на над 3 милиона лева, като банкова гаранция са били заложени 26 хиляди декара земи, собственост на Индендантско обслужване Калофер, няколко сгради, свинарник, гараж с работилница, склад за строителни материали, масивни сгради, изобщо цялото имущество на Индендантско обслужване клон Калофер. 



Първият заем в размер на 2 милиона 216 хиляди лева е бил изтеглен на 30.03. 2015 година, вторият в размер на 182 хиляди лева на 24.04. 2015 година и третият в размер на над 988 хиляди лева на 04. 12. 2015 година. 



На въпрос нормално ли е при 8-часов работен ден и при извънреден труд шивачките в предприятието в Калофер да получават по 200-300 лева заплата, Ненчев отговори, че има достатъчно работа в момента, очакват се и нови поръчки и в скоро време трудовото възнаграждение на работничките ще се подобри.
Министърът беше в Калофер, където участва  в тържественото честване на 60-ата годишнина от създаването на „Интендантско обслужване“ ЕАД. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ