Силно се надявам да има правителство, да седнем и да изготвим възможно най-добрата програма, за да работим ползотворно. Радвам се, че има воля и голям напредък и искам хората да бъдат спокойни. Разговорите за кабинет вървят конструктивно. Това каза пред bTV министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.
„Разбирам господин Борисов защо не се съгласи да оглави кабинет. Високо морален акт от страна на премиера беше отказът му да стане министър-председател”, каза той. „Не знам доколко предсрочните избори са добър вариант за България, по-скоро не са”, допълни Ненчев.
 
„Хубаво е да се разберем по основните въпроси, после ще мислим за мажоритарния вот, но има по-важни неща в момента. Бих подкрепил патриотите в желанието им да вдигнат пенсиите, това е хуманна кауза”, обясни той.
 
„Не знам дали следващият премиер ще бъде от Реформаторския блок, умуваме в момента, но, след като Цветан Цветанов е казал, че Бойко Борисов няма да е начело, значи няма да е”, посочи Ненчев.
 
Министърът нито отрече, нито потвърди слуха, че Божидар Лукарски може да е следващият премиер на България.
 
Относно обвиненията на Военна прокуратура от днес министър Ненчев заяви: „Нищо от това, което чувате, не отговаря на истината. Невинен съм.