Неочакван развой е придобило делото за клевета, което Асен Василев заведе срещу Тошко Йорданов. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) заведе иск за 200 000 лева срещу дясната ръка на Слави Трифонов. Причината – думите на сценариста от парламентарната трибуна, чe пpeз 2013 г. Bacилeв e oтĸpaднaл интeлeĸтyaлнa coбcтвeнocт и e бил ocъдeн зa тoвa oт лoндoнcĸи cъд.

Ето за каква колосална сума Асен Василев съди Тошко Йорданов

Преди Нова година адвокатите на Тошко Йорданов са постигнали извънсъдебно споразумение депутатът от "Има такъв народ" да прати 20 000 лева на харвардският възпитаник, а последният да прекрати делото.

Неочаквано обаче тези дни юристите до сценариста на Слави са дали заден и са се отказали от споразумението, пише "Марица". Така делото на Асен Василев срещу Тошко Йорданов остава в сила. Заседанието на съда е насрочено за началото на март.

Юристи коментираха, че не са наясно какви могат да бъдат подбудите за решението на сценариста, но не е изключено да има и често политическа връзка с предстоящите избори.

БЛИЦ припомня, че в четвъртък ръководството на ИТН, начело със Слави Трифонов, даде брифинг, на който беше обявено, че партията няма да се коалира с никого, но ще положи всички усилия, за да прескочи 4-процентовата бариера на 2 април.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук