Непосилно се оказа увеличението на тока, което трябва да платят общините на север по Черно море. Оказа се, че цената за улично осветление е скочила тройно и кметовете са шокирани, защото плащането предстои. Затова съобщи Славена Точева от ГЕРБ, видя БЛИЦ.

Нейната напоритост по темата беше порязана от министъра на енергетиката Александър Николов. Той не отговори с конкретика на въпроса, който засяга местната власт и високите цени за улично осветление, което драстично се увеличи. Най засегнати са Вълчи дол и Аврен.

"За съжаление общините не са Пепеляшка, нито Вие сте принцът, който може да реши проблема отново улиците да бъдат осветени" - закачи министъра хубавица от ГЕРБ.

Славена Точева, която печели симпатии в кулоарите на парламента, се престраши и показа, че може да пита от трибуната въпроси, които засягат местната власт във варненско. Депутатка, която е с манекенска фигура, разкри още едно свое качество в политиката, че не е забравила за хората, които са гласували за нея във Варненска област.

"Днес, на парламентарен контрол, отправих въпрос относно кризата с тройните сметки за ток за улично осветление във варненските общини, към енергийния министър. От отговора на министъра не стана ясно, какви компенсации ще получат общините, как ще бъдат изчислени предвид ежедневното покачване на цената на електроенергията" - учудена е, че няма механизъм за компенсация Славена Точева.

Парламентарният контрол от 14.01.2022 може да проследите във видео файла.



Депутатката от ГЕРБ шокира с това, че ще бъде дръпнат шалтера на уличното осветление и последиците от това пряко засяга жителите общините във Варненска област - Вълчи дол и Аврен, които са минали на режим на тока, разкри още Славена Точева.
 

"Предстои улиците да останат на тъмно след полунощ, което за съжаление, ще доведе до засилване на битовата престъпност! Промяната продължава...." -  недоволна от отговорите на енергийния министър остана Славена Точева. Това си личи от позицията й във Фейсбук, която тя сподели.