Смятам, че ще успеем да спрем т.нар. алкохолни обиколки. Те не носят особени приходи и са в сферата на сивата икономика. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

„Туристът плаща еднократно на туроператора, събират се на едно място и тръгват да обикалят по заведения. При консумация няма касов бон, няма фактури, а алкохолът, който се консумира, може и да е фалшив. Една Якоруда в Слънчев бряг като нищо може да се повтори”, обясни той в предаването „Лице в лице” по bTV.

По думите му, ръководство на „Слънчев бряг” АД прави договори с операторите, като им дава правото да водят подобни групи срещу много ниска сума.

„Тези алкохолни обиколки създават много лошо лице на българския туризъм”, посочи той.
 
 Наясно съм, че няма да се прекъсне този стремеж към бързото опияняване, но поне да не пречат на останалите, които са дошли да ползват плажа и морето. 

От думите му стана ясно още, че само за последните седмици заведението на Божо Кравата „Оксижен” има 5 акта за нарушаване на спокойствието в курорта.  

„Обещавам му, че скоро ще бъде затворен”, закани се Симеонов, който е категоричен, че ще се пребори с високите децибели в курорта. 

Симеонов предупреди и хората да бъдат бдителни за джебчии, тъй като „цели кланове мургави събратя са се позиционирали там”, „усъвършенствали са се и работят с техника за термонаблюдение, дебнейки хората, които се къпят през нощта или се отдават на други неща „по двойки”.

По повод обвиненията на опозицията за качеството на оградата по границата, Симеонов заяви, че депутатката от БСП Елена Йончева скоро ще бъде в съда. Тя изнася информация, която е в ущърб на националната сигурност. Йончева и президента Румен Радев ще трябва да отговарят за нещата, които съм написал”, закани се вицепремиерът.

„Имам информация, че 3 дни г-жа Йончева обикаля там и разпитва граничните полицаи дали имат нужда от нещо”, каза още той. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!