Нежното острие на ГЕРБ Десислава Атанасова сподели интересен статус в личния си фейсбук профил. От думите й става ясно, че те са насочени към кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ и бивш началник на кабинета на държавния глава Иво Христов.

„Годината е 2013, 20 юни!
"Не изпадайте в семантичната клопка от 90-те, че БСП е лява партия. БСП е отрицание на левицата. Тя е с олигархията, левицата – срещу. Тя е с монополите, левицата е против. Тя е кастова, левицата ратува за равен шанс. Но за това друг път."

Годината е 2019. Той е преживял катарзис.., но БСП още е отрицание на левицата“, написа Атанасова, която сподели публикация на самия Христов, написана в solidbul.eu.

Ето какво е написал Христов на 20 юни 2013 година:

„НЕОБХОДИМИ УТОЧНЕНИЯ – ИВО ХРИСТОВ

Днес всеки час носи промяна в ситуацията, затова по същество:

На вниманието на членовете на НС на БСП /да не се бъркат с понятието „социалисти“ или „леви“/:

1. Ако днес гласувате поискания вот на доверие на председателя Станишев и сегашното ръководство, то в събота, сиреч вдругиден, ще трябва да търпите солидарно срама от резила му пред ръководството на ПЕС, което ще заседава в София, докато край НДК демонстранти ще искат оставката му. Основания – бол!

2. Назначаването на Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия „Антимафия“ де факто легитимира един фашист като Мистър Клийн на българската политика. Арогантността на хода се родее с тази при назначаването на магната Пеевски за шеф на ДАНС.

Към българите:

Не изпадайте в семантичната клопка от 90-те, че БСП е лява партия. БСП е отрицание на левицата. Тя е с олигархията, левицата – срещу. Тя е с монополите, левицата е против. Тя е кастова, левицата ратува за равен шанс. Но за това друг път“.