Резултатите на социологическите агенции за София се разминават по всички пунктове – каква ще е избирателната активност, кой е водещ кандидат за кмет, как се подреждат другите кандидати (и като относителни дялове, и като брой гласове)

Единодушни са обаче, че ГЕРБ губи досегашното си мнозинство в Столичния общински съвет и ще трябва да търси по-малки партии за коалиция. Стана ясно също, че пробив в София ще направи коалицията между НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България.

Алфа рисърч обяви началото на октомври, в Столичния общински съвет ще влязат между 7 и 9 политически сили, а коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ има 2,1% сред твърдо решилите да гласуват. Сова Харис дава на формацията 1% от имащите право на глас – дял, който е над 2% от гласуващите при очаквана избирателна активност от 45- 48%. Данните на други агенции също сочат, че дясното патриотично обединение за пръв път ще има общински съветници в София.

„Вдъхнахме надежда на гражданите, с които всеки ден се срещахме и ще продължим да се срещаме до края на кампанията, че е възможно в управлението на София да настъпи промяна.

Не с крясъци и скандали, а с морал, принципи, експертиза и опит – качества, които могат да бъдат разпознати в личностите от нашата листа, компетентни и смели патриоти – подчерта Стефан Иванов, кандидат за кмет и водач на листата на коалиция НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България.

– Лично аз съм влязох в тази кампания най-вече заради обичта към София - моя роден град, родния град и на родителите, и на децата ми, на близките, приятели и съмишлениците ми. И като гражданин, и политик ще продължа да се стремя да направя София по-уютен, по-сигурен и по-модерен град за живеене и за правене на бизнес!“

„В София коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ печели доверието на избирателите с най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов, - твърди Валери Симеонов – За да имате достойни, компетентни и честни представители в местната власт, подкрепете ги с №69 в бюлетините за избор на кмет и на общински съветници!“