"Тези протести показаха израстването на гражданското общество. Според мен вече политиците, които ще идват на власт, ще трябва да се съобразяват с това, което се случва, това което искат гражданите, тъй като прагът им на търпимост беше достигнат и от тук нататък независимо кой и по какъв начин управлява, кога ще са изборите също, обществото ще реагира много бурно на всяка една несправедливост и нередност, каза политикът Настимир Ананиев в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му в протестите се е включил "целият спектър - имаме ляво, имаме дясно, имаме център, имаме партийни, имаме безпартийни, имаме абсолютно всякакво представителство". Ананиев отбеляза, че според социолозите 67% от обществото подкрепя протестите.
Не забравяйте, че гневът на хората не зависи от колко хора са на улицата, отбеляза Ананиев.

По думите му протестът е постигнал нещо, защото "виждате какво се случва сега с Европейските доклади, вчера видяхме и какво каза президентът на ЕС, въпреки че ГЕРБ се опитаха да го сменят, както се случи с прокуратурата, когато излезе, че едва ли не те са свикали комисията ЛИБЕ, а трябваше да излиза председателката и да опровергае, че не е точно сега".

"Стига се до едни такива гръмки думи като "Велико народно събрание", Априлското въстание не го наричаме "велико народно", та сега извинявайте това, заяви режисьорът Нидал Алгафари.

Той сподели, че неговите виждания за живота не са като на хората, които излизат на протестите.

"Аз не мога да отида нито да окупирам кръстовища, нито мога да възпирам хората в столицата по някакъв начин", каза Алгафари.