Политическият пиар и анализатор Нидал Алгафари смята, че толерансът към служебното правителство е свършил и признава, че в главата му изникват много въпроси относно работата на новите кадри във властта. 

Той се чуди дали се спомага за нормалното провеждане на изборите, което всъщност е основната задача пред кабинета на Радев, поведението на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. 

БЛИЦ припомня, че вчера той заяви, че би уволнил Биляна Гавазова и колегите й от bTV.

Не закъсня и отговор от медията, която възропта срещу намеците за поръчково интервю, направени от служебния вътрешен министър. 

"Дали ще има кой да понесе отговорността, ако собствениците на bTV послушат силовия министър, приходите в НАП не се увеличат, изборите се затлачат", пита политическият пиар.

Ето какво точно пише анализатора в профила си в социалната мрежа. Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Приятели,

изчислих, че стоте дни толеранс, които се дават на правителство са приблизително 15% от мандата му. Служебното правителство на Радев има двумесечен мандат и толеранса му е около девет дни.

Въпреки това, все още не мога да придобия ясна представа, какво точно прави настоящият ни министерски съвет. Основната му задача е да създаде благоприятни условия за провеждането на парламентарни избори.

В контекста на това му основно задължение, дали допринася за това министърът на вътрешните работи, като вменява на собствениците на медия да освободят водещите на сутрешния им блок.

Това е заплаха не само за двамата водещи, а пряка намеса и в политиката на медията, а това вече е предпоставка за съмнения за предизборен натиск.

Странно ми е, защо същият министър се притеснява от биографията на шефката на кабинета? Защо му бе да се гърчи да избяга от въпроса? Жената не е нито чумава, нито е прокажена.

Всеки може да бъде учредител на която си иска партия и това не би трябвало да му пречи да заема подобен пост. По тази логика, той бе част от БСП преди време, това причина ли е да се съмняваме в качествата му на министър?

Друго, което ме притеснява е назначеният нов ръководител в НАП. Не се тревожа от това, че е с изваяно тяло. Здраво тяло, здрав дух. Не ме тревожат и мълвите за сламените човеци и препродажбата на фирмата му.

Недоумението ми е, че този нов ръководител не е бил последните пет години в България, не е развивал бизнес в родината и дали ще е достатъчно запознат с деликатността на дебрите в НАП?

Институция, която някои среди приемат, че е била бухалка на предишното управление. Дали пък неопитността на новият ръководител не е предпоставка да се превърне в тояга, заради малкото време с което ще разполага за да навлезе в приходната джунгла на финансите ни?

Дали новото ръководство на министерството на здравеопазването не си смени тактиката около ваксинациите за по-малко от 24 часа със зелените коридори за възрастни и млади?

Дали правосъдният министър не даде заден за най-важното щение на назначилият го и кръговете около ДБ за което бе изпратен във ведомството, да разтури специализираните прокуратура и съд?

Дали не се оказва, че май не е правилно желанието за разтурването им?

Дали приелите машинното гласуване са направили сметката, че в секциите с примерно 800 избиратели, че нужното време за гласуване при идеална организация и без нито едно форсмажорно обстоятелство е приблизително двадесет часа?

Не дай Боже да спре за малко токът, да се наложи техническа намеса или да се забави някой гласоподавател повече от две минути.

Дали ще има кой да понесе отговорността, ако собствениците на БТВ послушат силовия министър, приходите в НАП не се увеличат, изборите се затлачат?"