"Учредителното събрание е само една стъпка. Ние все още не сме учредили партията ПП, но живот и здраве и това ще стане." Това каза председателят на НС Никола Минчев в предаването "120 минути".

"Обстоятелствата , които водят до трудна картина са не само у нас, но и в цяла Европа. До колкото има отлив на доверие, то е заради тежката геополитическа обстановка. Темата за гуверньор на БНБ за сега е затворена страницата.", заяви той.

"Аз нямам информация ИТН да са обявили, че ще издигнат Каримански, а ние сме били в мълчаливо съгласие.", сподели той.

"Надявам се да не стигаме до ситуация, в която някой казва, че издига кандидат, от който няма да отстъпи. По-добре е да е надпартиен. ", каза шефът на НС.

"Компромисите не са на дневен ред. Що се касае до съветниците - те не взимат решенията и не носят отговорност.'", заяви Минчев. 

"До колкото контрола върху плащанията е важен, това е нещо върху което трябва да се акцентира. Надявам се скоро да разплетем случая. Надявам се да намерим общ език. Когато се разпръснат гласовете на коалицията, опозицията има сила.", каза той.

"Участието в парламентарните комисии се разпределя по пропорционален принцип и е въпрос на математика. За да променяме трябва преизчисление.", разясни шефът на Парламента.

"Не сме мислили как ще гласуваме ако се внесе решение за изпращане на военна помощ за Украйна. Аз смятам, че трябва да изпратим военна помощ за Украйна, но обществото е разделено. Нека достигне до пленарна зала и ще видим какво ще правим.", категоричен е той.