България разполага с огромно богатство от минерални извори и ще работим много за тяхното използване. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации, предава „Фокус“.

„Искам да благодаря на всички, които са се включвали активно, за да можем да стигнем до тази последна фаза на проекта. Благодаря и на работната група, която следи за това, което правим. Вярвам, че с малки стъпки към днешна дата можем да се похвалим с ръст както на чуждестранните, така и на българските туристи. Но за да можем да продължим напред и да направим така, че България да се схваща като дестинация, предлагаща добър продукт на добра цена, са ни нужни тези спа дестинации“, каза още Ангелкова и посочи, че така ще се привлече интересът допълнително към България.

„Днес ще приключи общественото обсъждане за този проект и той ще бъде качен на страницата на Министерството на туризма, като след това ще започне изграждането на интерактивната карта. България разполага с огромно богатство от минерални извори и предстои да продължим да работим много по тяхното използване“, коментира Ангелкова.