Вицепремиерът Валери Симеонов не може да остане повече на поста си заради думите си за майките на деца с увреждания. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предадеагенция „Фокус“.

„Доживяхме да чуем от вицепремиера Валери Симеонов, че „става дума за шепа кресливи жени с уж болни деца“, каза Нинова.

По думите ѝ, в която и да е цивилизована държава този човек не може да остане на поста си. „Призовавам премиерът да се определи дали споделя мнението на вицепремиера“, каза Нинова.

БЛИЦ припомня, че телевизия "СКАТ" излъчи репортаж, в който вицепремиерът Валери Симеонов нахока майките на деца: "Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях", заявява вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти" по повод Закона за хората с увреждания."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!