Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема ангажимента самолетите да се платят накуп. Това каза народният представител от ПГ на по време на дебатите по сделката за F-16, предаде „Фокус“.

„Настояваме от БСП за България да поканим в парламента министър-председателя Бойко Борисов. Ще ратифицират един ключов договор, сложен договор от военнотехническа и финансовоикономическа гледна точка. За военнотехническата експертиза ще говорят експертите. Вчера министър-председателят направи едно скандално изказване, признание.

Ако не сте го чули, Бойко Борисов каза, че той лично е настоял да се плати веднага“, каза още Нинова. „Искаме да дойде в Народно събрание да заяви това тук пред нас, както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала това“, заяви Нинова. Лидерът на БСП попита още премиерът Бойко Борисов защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем.

„Очевидно парите на са от борба със сивата икономика и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп“, подчерта Нинова. 

Председателстващият Емил Христов посочи, че в зала е ресорният по точката вицепремиер Красимир Каракачанов и увери, че все пак министър-председателят ще бъде уведомен за искането на БСП. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!