Корнелия Нинова заяви ясна позиция по темата с оставката на Делян Добрев - а именно тя трябва да бъде приета. Това стана ясно след интервю на червената лидерка в ефира на Нова телевизия.
"Всеки си има своя позиция по темата с оставката на Добрев. На мен ми е ясно, че в момента всичко, което се прави е част от кампанията, която се води в негова подкрепа. Случващото се говори само за едно - ГЕРБ не иска Делян Добрев да понесе отговорност.", заяви тя.

"До колкото знам, случващото се в Хасково е било коментирано на местно ниво, но не е получил необходимия отзвук. Друго е да се каже нещо в парламента. Днес имаме среща с всички местни кметове искаме да съберем информация за още такива случаи. Тази шуробаджанащина е обгърнала държавата като октопод и това трябва да се изкорени", разясни Нинова.

По темата с решенията, които взима Румен Радев и има ли в тях пръст БСП, тя заяви: "Ние не се бъркаме в работата на президента Радев. Това, което ни интересува е спазва ли политическите обещания или не. Ясно е, че колация и разбирателство между ГЕРБ и БСП не може да има."

"Гласувахме за ВСС, за да покажем, че искаме промяна. Когато човек иска промяна на статуквото предприема мерки." Така лидерът на БСП се защити от нападките, че изборът на ВСС е манипулиран.

Корнелия Нинова се върна на темата със съпруга си и със съжаление коментира, че не може да обяви каква е заплатата му. По нейни думи той си е просто работник и заплатата му е по-малка от на един депутат.