Както знаете, ние декларирахме готовност, ако президентът реши да даде мандата на БСП, да проведем разговори в рамките на четворната коалиция. Имаме програма. Загрижени сме за това, че трябва да подсигурим държавата и семействата, да приемем Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова след консултациите при президента Радев. 

"Ще разговаряме с всеки, на когото бъде връчен третия мандат. Що се отнася до Кирил Петков и ПП - призовахме Петков да не бъде кандидат за премиер и му прави чест, че направи стъпка назад. Декларираме, че в демократична държава първата по сила политическа партия трябва да излъчи премиер", заяви още тя.   

"Нашата позиция по въпроса с коалиция с ГЕРБ е изчистена. Още когато беше модерно десни и леви да се обединяват, заявихме, че нямаме намерение да отстъпваме от това. Върху нас не е имало външен натиск. Няма как да ви кажа нещо различно. Ние сме сериозна партия - с история, традиции, идеология и програма", допълни Нинова. 

"Проведохме преговори за съставяне на програма и там е записано, че ще водим разговори с всички възможни доставчици на газ и това вече е записано в програмата", завърши тя.