„Извикахме министър Младен Маринов да каже защо пребиха невинни младежи, оковани в белезници и беззащитни. Вместо това той говори за вчерашните провокатори. Ние уважаваме органите на реда и призоваваме върху тях да не се оказва насилие, но искаме отговори“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова малко след като партията й внесе поредния вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“.

„Отговорността на тази ситуация е политическа и е на министъра на вътрешните работи и е основание за оставка“, поясни тя.

Министър Маринов разкри страшни детайли от кървавия щурм в София

„С вота на недоверие не просто се спираме на корупционни скандали, а представяме мрежата и пипалата, чрез които правителството създаде паралелна държава“, каза Корнелия Нинова.

„Току-що внесохме петия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция. Само да припомня, че първият, с който започнахме битката си срещу паралелната държава беше също вот на недоверие за корупция. 

Различното в този вот е, че не просто се спираме на отделните десетки, корупционни скандали за времето на този мандат, а представяме пред вас и пред обществото механизми, мрежа, пипалата, чрез които правителството на Бойко Борисов създаде паралелна държава и тя управлява истинската. 

Създаде условия мафията да управлява България. Тази мрежа е симбиоза от няколко неща“, каза още Нинова.

Първо в законите, които се приемат от мнозинството се залагат корупционни интереси на олигарси. Второ, институциите се използват за реализацията на тези интереси. Трето, назначават се хора, които да защитават и провеждат тези интереси. Четвъртият елемент на тази мрежа е абсолютната безнаказаност на виновните за престъпления и на извършителите на нарушения. 

С този вот не просто искаме една партия да си отиде от властта и друга да започне да управлява. Искаме да разградим този модел“, изтъкна още лидерът на БСП.

Нинова бе помолена да припомни при протестите срещу кабинета „Орешарски“ кой е поел политическата отговорност.

„Работата на опозицията е да бъдем опозиция и да бъдем алтернатива“, бе отговорът й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!