ГЕРБ постигнаха едно "съвършенство" корупцията вече да е заложена в закона. Нарушенията на правилата да са заложени в закона. Това заяви в ефира на Нова тв председателят на БСП Корнелия Нинова. 

БЛИЦ припомня, че преди минути в свое становище ГЕРБ срази БСП заради Йончева, като попита какъв е моралният прочит на издигането й за водач на листата за евродепутати, след като е с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери.

"Всеки е свободен да коментира както си иска. Нашето мнение, е че законът трябва да е над всичко и да не е в услуга на една или друга партия", коментира още Нинова.

"Досега говорих за върховенство за закона, а това казва, че всеки е невинен до доказване на противното. Наказателната процедура нека се води. Не знам обаче дали ще се води. Елена Йончева не е била в управляващи сила, в периода, по който тя е обвиняема за едни пари. Цветанов е обвиняем за злоупотреба с власт", коментира лидерът на БСП. 

Кой е назначил проверки на фирмата "Артекс"? - Цветанов. Как КПКОНПИ разследва г-н Цветанов и други, след като самият председател е под съмнение за такива имотни сделки. 

През 2004-та, когато придобих моя апартамент, не съм била в политиката. Много е важно дали си злоупотребяваш с власт. Оставките имат смисъл, ако променят нещо, но 10 години гледаме един и същи театър", каза соцлидерът.

"Кога един политик ще влезе в затвора?", попита Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!