Откриваме последната сесия на 43-то Народно събрание. Почтенно е да отчетем какво сме направили. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод откриването на последната сесия на НС.
Сговор, делба и провал. Така се определя управлението на правителството. Две загубени години за България. Мнозинството бе създадено, за да се правят реформи, но ние не видяхме такива освен пенсионната и здравната. Не мисля, че някой българин е доволен от здравеопазването и едва ли някой пенсионер получава по-висока пенсия, а бъдещите пенсионери трябва да работят много повече. Управляващите побъркаха учители, ученици и родители с образователната реформа.

Получи се прецедент - учебната година да започне без учебници. Съдебната реформа се направи само за да се получи влияние във ВСС. Взехте нови дългове, но народът не усети нищо от това. Нека Бойко Борисов да отговори на въпроса дали хората са усетили и са заживели по-добре. Интересът на управляващите е само материален, категорична беше тя. Изходът от тази ситуация е разпускане на НС и предсрочни избори. Бъдещите депутати трябва веднага да се захванат с промените в Изборния кодекс. Веднага трябва да се започне борба с мафията, корупцията и подкупите.

Трябва да се предприеме нов икономически и социален курс на страната. Всичко тези стъпки трябва да доведат до две големи цели - намаляване на бедността и преодоляване на демографската криза. Ние от БСП разбрахме волята на хората за промяна и сме готови да направим тази промяна. Първата крачка беше направена на президентските избори, втората ще я направим на парламентарните избори. Или промяна, или всички тук ставаме ненужни, завърши Нинова.