Държава не се управлява със страх, а с ясен план и конкретни действия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод 1 май, работата на парламента и социално-икономическия план на партията за излизане от кризата, цитирана от "Фокус". 

Лидерът на БСП настоя министър-председателят да даде един пример в Европа, където държавата се управлява с пресконференции.

„Да се поучи от европейските партньори и лидери: г-жа Меркел, г-н Макрон, г-н Курц и г-н Джонсън. Техните решения първо влизат в парламентите им и след това действат. Впечатлена съм от техните обръщения към народите.

Те казват: "Никой няма да бъде забравен, никой няма да бъде сам" и действат в тази посока. В България от сутрин до вечер министър-председателят говори за трупове, морги и катафалки“, подчерта Нинова.

Според нея парламентът трябва да е водеща институция в кризата, защото партиите вътре представляват хората.

„Борисов използва кризата, за да затвърди едноличната си власт и да доубие институциите. Той употребява парламента само когато му е нужен. Когато искаше мнозинството да му разреши 10 млрд. заем, Народното събрание беше необходимо. Когато обаче го извикахме и трябва да се отчете къде и за какво ще харчи парите на хората, къде отива всеки лев в тази криза, парламентът вече му беше ненужен“, заяви още лидерът на БСП.