Днес направихме една модерна европейска практика. В редица европейски държави партията, която претендира да управлява, излиза с програма за първите 100 дни. 

Това заяви в ефира на "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"В тази ситуация мислим, че е належащо и ние да излезем с такава, защото има нужда от спешни действия в няколко посоки - опазване живота и здравето на хората, запазване на икономиката, както и работните места", каза тя

По думите й четирите най-проблеми ресора са здравеопазване, икономика, социална политика и образование. 

Тя отрече да е решено, че тя ще бъде премиер, ако БСП спечелят изборите и днешната програма не цели да покаже заявката й за министър-председателското кресло. 

"Нашето предложение държавата да поеме дълговете на общинските и държавни болници и да ги превърне от търговски дружества в лечебни заведения. За това са нужни сериозни законодателни промени", заяви социалистката.

"На хората, които имат други заболявания, а не ковид, трябва да им се осигури лечение", категорична е тя.

"Още в първия месец ще дадем ежемесечна държавна помощ на всяко домакинство. Ще дадем една минимална работна заплата на самоосигуряващите се лица", това са спешните мерки, които планираме да изпълним още в първия месец. 

По думите й пари в държавата има достатъчно, а ГЕРБ в момента харчи предизборно хаотично. 

"50-те лева в този момент, макар и нещо обидно малко към пенсионерите, ще останат, но освен тях ще увеличим пенсиите с между 20% и 30%", обеща тя. 

Нинова призова всички да си помагаме в тази криза и да сме съпричастни. 

"Излезте и гласувайте, ако искате да живеете спокойно с добри доходи", призова на финала на разговора тя.